Meghívó: 100kom.com – egy páratlan százas

Százas – egy lélektani határ. Sok amatőr kerékpáros számára ez nem jelentős táv, de a túlnyomó többségnek ez egy olyan teljesítmény, amelyre még soha nem vállalkoztak vagy még keresik a megfelelő motivációt, hogy meglépjék.

A "Komárňanská stotka" (magyarul komáromi százas) - instant kerékpártúra alkotói egy olyan rendszert hoztak létre, amely mindkét csoportba tartozó bringások részére nyújt élményeket.

Komárňanská stoka
Eredetileg kerékpár túrának indult a projekt, azonban nagyon gyorsan versennyé nőtte ki magát. 2020 júliusától működik a rendszer és egy örökös ranglistán ("Hírességek terme") jegyzi minden nevezett bringás menetidejét. A résztvevők nekiláttak túlszárnyalni a saját, de főleg a többiek menetidejét és újabb teljesítményeikkel egyre feljebb kerültek ezen a ranglistán.

Komáromi százas, 100kom
Telefonra és mobilinternetre van szüksége minden rajtolónak, hiszen a rendszer QR-kódokkal működik. Mindenki saját magát tudja elrajtolni az első QR-kód beolvasásával. Ez elindítja az időmérőt, majd a célba éréskor hasonló módon leállítja azt. Néhány ellenőrző pont is el van helyezve a pályán, mindegyiknél egy kis időre meg kell állni és beolvasni. Így ellenőrzi a rendszer az áthaladást és rögzíti a részidőket is. Mindegyikük a pálya mellett található, nem kell letérni a menetirányból, hogy megtaláld. Fényképeket az elhelyezésükről megnézheted a weboldalon.

Komáromi százas
„Két pályát – kihívást hoztunk létre, mondta el nekünk Kovács Kamill, a projekt „szülőatyja”, egy 100 és 200 kilométerest. Amennyiben az időkorláton belül teljesíted a kihívást és az összes QR-kódot helyes sorrendben beolvasod, egy eredeti befutóéremmel díjazunk. Bronzérem jár a 100 kilométeres körért, a kétszázasért ezüst és ha mindkettőt letekered 24 órán belül, a jutalmad egy aranyérem és tagság a Golden klubban. A legkeményebbek részére ezeken a körpályákon szervezünk egy 12/24 órás versenyt. Ennek idén június 29-30. lesz immár a 3. évfolyama.”

100kom, Komáromi Százas
Hasonló eseményről, amely mindenki számára, minden típusú kerékpárral, az év bármely napján teljesíthető, még nem hallottunk. Többek között ez is egy indok, hogy ellátogassunk Észak-Komáromba (Komárno) és tegyük próbára magunkat ezen az eseményen. Ráadásul a rendszer magyar menüvel is rendelkezik. A pályák sík terepen, minimális szintkülömbséggel, jó minőségű aszfalt felületen futnak, túlnyomó részt bringás utakon, illetve olyan közütakon, ahol még a hétköznapokon is minimális a forgalom.


Nem mindenki akar időrekordokat döntögetni, hajtani a jobb kondiért. Azok részére is, akik csak egy nagyobb kört szeretnének lazán letekerni, közben csodálni a táj szépségeit és látni néhány helyi érdekességet, jó választás a „Komáromi százas“. Hiszen a Duna és Vág partján tekerve, minden bringatúrát kedvelőnek sok ilyen látványosság kínálkozik.
Lényegtelen, hogy a kerékpárosok mely csoportjába tartozol, nevezz be és élvezd a tekerést! Legyél Te is SZÁZ-as!

Az mtbiker.hu olvasóinak május végéig 50%-kos kedvezményt kínált fel a 100kom.com csapata. A rendelésnél írd be a megjegyzésbe: MTBIKER.HU és csak a végösszeg felét fizesd ki!

Kövess minket a Facebookon is. A fotóalbumot a ezen a linken tekintheted meg.
Fotó forrása: F. Bányai, F. Buga
report_problem Hibát találtál a szövegben?
keyboard_arrow_up